M42 Circus Boltovski

 ARS - Liedjesboek

Dit is het ongelofelijke verhaal van het roemruchte circus Boltofski. Dit circus reisde de hele wereld rond. Waar ze ook kwamen, de hele tent zat vol. Er  waren tijgers, clowns, acrobaten, ja zelfs een nijlpaard en een olifant. Maar sinds een paar jaar gaat het slecht met het circus. Ze hebben nog maar een kleine circus tent.


De oude acrobaat Laszlo is gevallen, loopt krom en spreekt alleen nog maar Hongaars met af en toe een Duits woord. De mooie Petroesjka kan hypnotiseren. Vroeger was ze slangen-vrouw. Ze is gebeten door een slang en blind geworden. De directeur meneer Boltofski woont al zijn hele leven in het circus. Zijn been is afgebeten door een tijger. Hij doet een paardennummer met het enige paard dat is overgebleven: Tibaldinjo. Het paard is vroeger eens zo geschrokken dat het alleen maar achteruit kan lopen.


Het circus heeft een groot probleem! Het wordt al jaren achtervolgd door de boze ‘Meester Soza’. Vroeger heeft Boltofski geld van hem geleend. Soza is vals en gemeen, gierig en slecht. Hij probeert iedereen met zijn geld in zijn macht te krijgen.


Circus Boltofski komt naar Amsterdam. In juni gaan we kijken naar de voorstelling. Komt de boze Meester Soza ook...? Kan Boltofski zijn schuld betalen? Hoe loopt dit af ? Hoggeëerd publiek.....komt dat zien!

Circus BOLTOFSKI

Tibaldinjo

Laszlo

Ik ben boos

hypnoselied

Dit is mijn circus

wp4ef9d20e.png

Bron: Muziekatelier 2008