BB30 Woestijnkinderen

liedjes bovenbouw

wp4ef9d20e.png

 ARS - Liedjesboek

wp3590f080.png

naar

01 maar wat nou als

Woestijnkinderen

Tekst en Muziek Gerrit de Boer

Dit Muziekatelier is geïnspireerd op het boek ‘Verkocht’ van Hans Hagen.

De gebeurtenissen in het verhaal zijn waar gebeurd.

Sjeiks aangeklaagd voor kinderslavernij

Internationaal • 14-09-2006 @ 18:16 • Redactie

Zes ouders van kameeljockeys hebben de emir van Dubai en diens broer in de Verenigde Staten aangeklaagd. De twee worden ervoor verantwoordelijk gehouden dat de afgelopen decennia 30.000 kindslaven, onder wie hun kinderen, zijn gebruikt als kameeljockeys. De kinderen zouden daarbij zijn mishandeld en seksueel misbruikt. Dat maakten de advocaten van de aanklagers donderdag bekend.

Sjiek Mohammed Bin Rashid al-Maktoumen wordt, evenals een aantal andere leden van de elite in de Verenigde Arabische Emiraten, in de VS beschuldigd van onder meer
''vermeende ontvoering'' en ''handel in duizenden jonge jongens''.

Volgens de aanklacht zouden jongens vanaf twee jaar zijn ontvoerd uit Zuid-Azië en landen als Sudan en Bangladesh om in de Verenigde Arabische Emiraten deel te nemen aan de levensgevaarlijke kamelenraces.

Volgens de advocaten van de aanklagers zijn die praktijken een schending van internationale wetten die kinderarbeid en slavernij verbieden. Het gebruik van kinderen als jockeys is ook in de Emiraten zelf verboden, maar de kindslaven worden vaak tewerkgesteld op de privérenbanen van de rijke sjeiks. Daar worden de slachtoffers geïnjecteerd met hormonen om groei te voorkomen en uitgehongerd om ze licht te houden.1.

6.

5.

4.

3.

2.