MB15b Kikkerverhaal

liedjes middenbouw

wp4ef9d20e.png wp4bfc3741.png

terug naar

 ARS - Liedjesboek

Op een dag krijgt kikker een brief van de koning: ˜Beste Kikker. Kom je zingen in het paleis? Groeten, de koning””  Kikker denkt:”Ik word beroemd.” Hij doet zijn nieuwe broek aan, zijn overhemd met al die knoopjes, zijn stropdas om en zijn donker groene jasje aan. Hij pakt zijn rugzak en gaat op weg.


Met kleine sprongetjes, met grote sprongen. Als hij moe is met kleine sprongen en dan weer grote. Hij doet een paar kunstjes, zegt de koe gedag en komt bij de snelweg. Hij kijkt goed uit en gaat met grote sprongen naar de overkant. Aan de overkant van de weg ziet hij het paleis van de koning: Eén toren links, met een grote vlag en ... één toren rechts, ook met een grote vlag. Kikker loopt over de houten brug naar een grote deur en klopt aan. De deur gaat open en een lakei zegt:”Ik zie het al, u bent kikker. Kom maar binnen. De koning zit al te wachten.”


Kikker loopt het paleis in. Wat is het mooi: al die schilderijen aan de muur en die lampen met glimmende kralen en kaarsen. Er zijn heel grote spiegels en kikker kijkt even of hij er nog wel netjes uitziet. Aan het eind van de gang ziet hij de koning. Die zegt:”Hallo Kikker. Fijn dat je er bent.” (muziek op pauze)


Kikker zingt zijn lied. Als hij klaar is komt de koningin binnen. Ze was nog bezig met het poetsen van haar kroon. Kikker zingt het lied nog een keer, voor de koningin. De koningin schenkt een glaasje limonade in:blublublublublu. Kikker krijgt een rietje en drinkt het glas in een keer leeg: “bluh !” “O, pardon”, zegt kikker. “Je hebt veel te snel gedronken”, zegt de koningin. Ze schenkt nog een glas limonade in en kikker drinkt het nu in drie keer leeg: “slurp, slurp, slurp .....bluh!˜ De koningin vraagt:”wil je een koekje? Het zijn verse vliegenkoekjes. Ik heb de vliegen gevangen bij de vijver. De koekjes heb ik zelf gebakken”. Kikker pakt een koekje en stopt dat helemaal in zijn mond. Kikker heeft geen tanden dus hij kan niet kauwen. Hij schuift het koekje door zijn mond, van links naar rechts. Hij slikt het koekje in één keer door:”klung!” Kikker kijkt op zijn horloge. “Ik moet weer naar huis, straks wordt het donker”zegt hij.


Kikker doet zijn rugzak om, zegt de koning en de koningin gedag en gaat weer op weg naar huis. (muziek aan) Met grote en kleine sprongen. Hij doet kunstjes, dag koe: “boe!, dag paard: hinnik!” Dan komt hij uit het bos, rent naar de vijver en springt, hup, in het water..

Harrie Saksionie

Paddentrek

Kikker naar het paleis

MB15b

MB15a vijf kikkertjes

Vijf kikkertjes

Zeven kikkertjes

wpc42032f9.png

15 de kikker